Duiken in Mahahual | Activiteiten in Mahahual

Wil je duiken of wil je leren duiken? Kom naar de Costa Maya en ontdek al het moois dat de onderwaterwereld vlak voor ons hotel te bieden heeft!

Vlak voor ons hotel ligt het “Meso-Amerikaanse Rif stelsel”. Na de Great Barrier in Australië is dit het op 1 na grootste levende rif in de wereld. Een fantastische plek om  te duiken. Het wordt bewoond door een grote verscheidenheid aan koraal, sponsenen honderden verschillende soorten tropische vis. Om er maar eens een paar te noemen: de Butterflyfish, Angelfish en Parrotfish kom je vaak in grote scholen tegen. Andere vis die je met regelmatig ziet zijn de snappers, groupers en barracuda’s. Veel duikers hebben schildpadden gezien en roggen. En soms kom je zomaar een groepje dolfijnen tegen. (Voor een behoorlijk complete lijst met foto’s van vis, koraal, sponsen, algen, reptielen en schildpadden en dolfijnen: Florent’s Guide To The Florida, Bahamas & Caribbean Reefs )

Kortom, de Costa Maya is echt nog een van de onontdekte paradijsjes voor duikers. Voor hotel Maya Luna en langs de gehele Costa Maya liggen enorm veel verschillende duikplekken. De diepte varieert van 3 tot 80 meter. Verder uit de kust, zon 34 kilometer, ligt Banco Chinchorro.

Duiken voor Hotel Maya Luna

Ontdek alle schoonheid die Mahahual te bieden heeft. Duikers die naar Hotel Maya Luna komen, kunnen hun duiken regelen met “Dive and Aventure“, onze duikwinkel in huis. Je hoeft niet ergens met de auto te gaan. De boot haalt je op bij Hotel Maya Luna. En natuurlijk brengen ze je later terug naar je bungalow. Dive and Adventure biedt ook complete duikcursussen met internationaal erkende duikdiploma’s.

Nooit gedoken maar wil je het proberen? Dan is een ontdekkingsduik het perfecte ding om te doen. Met een beetje theorie en een zeer ondiepe duik bepaal je achteraf of duiken jouw ding is of niet. Vraag ons naar speciale duikarrangementen!
Sommige van de duikwinkels in de stad organiseren uitstapjes naar Chinchorro Bank. Houd er rekening mee dat je altijd goed weer en minimaal 6 mensen nodig hebt om daar heen te gaan.

Wil je duiken of wil je leren duiken? Kom naar de Costa Maya en ontdek al het moois dat de onderwaterwereld vlak voor ons hotel te bieden heeft!

WhatsApp chat