Restaurant Maya Luna Special : Stuffed Pineapple

"The Pineapple. A Mexican/Euro/Indonesian extravaganza" - Lonely Planet

Hotel Restaurant Maya Luna Patio outside.

"Great atmosphere, fresh EVERYTHING, service with a smile" - Tripadvisor

Lobster dish

With a bit of garlic lobster was cooked to absolute perfection - Tripadvisor

Fresh caught fish on my plate the same night! Delicious! - Tripadvisor

Ceviche from Maya Luna Restaurant

"Beautiful spot, great restaurant, really enjoyed the ceviche" - Tripadvisor

Maya Luna Restaurant

Gedurende het hoogseizoen is Maya Luna Restaurant open voor ontbijt, lunch en diner. Ons menu bestaat uit een selectie van Mexicaanse en Europese gerechten. Met een Indonesische “touch” van onze chef kok. In de bar verkopen we verse jus, koffie, bier, wijn, rum, wodka, tequila, cocktails en specials. Neem je laptop mee naar Maya Luna Restaurant om te internetten (draadloos) terwijl je geniet van een ijskoud biertje of een van onze cocktails.

De kok van Maya Luna restaurant koopt regelmatig vis bij een van de lokale vissers. Overdag gevangen, s’avonds op je bord ! Al onze gerecht worden op het moment zelf bereid. We gebruiken altijd water uit flessen om de groentes schoon te maken Ook de ijsblokjes zijn gemaakt van water uit flessen.

Kreeft en Caracol zijn twee van de meest populaire vissoorten. Gedurende de afgelopen 15 jaar is zowel de kreeft populatie als de caracol populatie enorm in omvang verminderd. Sinds 2012 staat Caracol op de lijst van bedreigde diersoorten. Het is strikt verboden om caracol te eten, vissen, kopen en te verkopen tot 2017. Kreeft staat nog net niet op de lijst van bedreigde diersoorten. Maar de populatie is dermate geslonken, dat het noodzakelijk is om de kreeft vangst aan banden te leggen. Daarom is het verboden om kreeft te vissen, eten, kopen en verkopen gedurende de reproductie tijd: van 1 maart tot 1 juli. In ons restaurant serveren we geen caracol. En kreeft alleen vanaf 1 juli tot 1 maart.

Kies zelf waar je wilt eten, op onze patio of een van de picknick tafels op het strand, allebei met een fantastisch uitzicht over de Caraibische zee. Je kunt bij slecht weer natuurlijk ook binnen zitten.

Tegenwoordig gaat het gerucht dat je Mahahual niet mag verlaten zonder dat je de “Gevulde ananas” in Maya Luna Restaurant, hebt geprobeerd. Gevuld met rijst, omelet, cashew noten, poblano, soya saus, garnalen of kip, of allebei en gegarneerd met koriander. En natuurlijk hebben we nog veel meer gerechten op ons menu staan…

Bezoekers van de cruise boten op zoek naar een rustig, mooi strand om de dag door te brengen, zijn van harte welkom bij Maya Luna Restaurant. Reserveer tijdig, want we accepteren een maximaal aantal bezoekers van de cruiseboot.

 

Certificate