Lake Bacalar. Combine a visit and swim in this sweet water lake with a visit to the ruins of Chacchoben

Meer van Bacalar

adds by google

Activiteiten in en om Mahahual – Meer van Bacalar

Magische stad Bacalar

De Spaanse conquistador Gaspar Pacheco stichtte de stad “Santiago de Bacalar” in 1545. Gedurende de 17de eeuw werd de stad vaak aangevallen door piraten. In 1729 was het Fort van San Felipe Bacalar klaar om de inwoners te beschermen. Dit fort is zeker een bezoekje waard.
Het Mexicaanse ministerie van toerisme startte in 2001 het “Magische steden programma”. Het doel van dit programma is om steden te promoten in Mexico die bezoekers een Magische beleving geven. Bacalar kreeg het predicaat “Magische Stad” in 2006. Zonder twijfel vanwege de uitzonderlijk mooie Meer van Bacalar. In 2012 Mexico telde al 83 “Magische Steden”. Onder hen Valladolid, Izamal en San Christobal de las Casas. Al deze stadjes zijn het zonder meer waard om een bezoek te brengen tijdens een rondreis op Yucatan Peninsula.

Het Meer van Bacalar.

Het meer van Bacalar is op ong. 45 minuten rijden vanaf Hotel Restaurant Maya Luna. Het heeft als bijnaam het “Meer van de zeven kleuren”. Dit vanwege de grote variatie verschillende blauwe schaduwen in het water. Het meer van Bacalar is 50 kilometer lang en 2 kilometer breed en ligt midden tussen de Mangrove bossen. Een perfecte plek om een dagje door te brengen. Je kunt er zwemmen, windsurfen en waterskieen. Langs het meer van Bacalar liggen verschillende kleine restaurantjes waar je heerlijke locale specialiteiten kunt eten.

Cenote Azul.

Als je het meer van Bacalar gepasseerd bent, zie je na ongeveer 5 km (richting Chetumal) de borden voor “Cenote Azul”. Een spectaculaire “grot” die, naar men zegt, in het midden zon 150 meter diep schijnt te zijn. Het water is erg helder. De Cenote Azul is een goed alternatief om te duiken als de Caribische zee te ruig is.
Naast de Cenote is een goed openlucht restaurant met een prachtig uitzicht. Volwassenen en kinderen duiken van het dak van het restaurant in het water.

Overige toers.

Verschillende toer organisatoren bieden kayak, fiets en jungle toers rondom Bacalar. We raden je aan om contact op te nemen met Active Nature. Combineer een bezoek aan het meer van Bacalar met de Maya tempels van Chacchoben. Een fantastische dagtocht !