Maya temples cerca de Hotel Maya Luna Mahahual.

Maya tempels van Kohunlich

adds by google

Activiteiten rondom Mahahual – Maya tempels van Kohunlich

Kohunlich ligt op 180 kilometer afstand en is vooral bekend door zijn fantastisch mooie maskers. Hoewel de maskers doen denken aan de zonnegod Kinich Ahau, zijn het geen representaties van hem, maar portretten van de toenmalige heersers. De Maya Tempels van Kohunlich werden voor het eerst ontdekt in 1912. Pas in de jaren 60 is men begonnen met de opgravingen. De site is vernoemd naar de cohune palm.

Kohunlich was bewoond gedurende de Klassieke periode A.D. 250-900. Men vermoedt dat de stad een regionale functie had. Kohunlich werd ook gebruikt als rustplaats op de handelsroute vanuit Yucatan en Campeche naar Belize en Guatemala.

Een van mijn favoriete sites

De Maya tempels van Kohunlich beslaan een oppervlakte van ongeveer 21 hectare. Het overgrote deel van de gebouwen moet nog worden blootgelegd. De site is omgeven met een fantastisch mooi subtropisch regenwoud. Van alle Maya tempels die ik heb bezocht de afgelopen 10 jaar is dit nog steeds een van mijn favorieten. De site heeft een enorm groot centraal plein, omgeven door piramides en platforms. Je mag er nog steeds opklimmen.

Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Neem de tijd en ga even zitten. En probeer je in te denken hoe de Maya tempels van Kohunlich er eeuwen geleden hebben uitgezien. Ik ben elke keer weer verbaasd over de rustige, vredige sfeer die Kohunlich uitstraalt.

Routebeschrijving Mahahual naar Kohunlich.

Rij Mahahual uit, sla linksaf, en rijdt de 60 km terug naar het kruispunt. Sla linksaf richting Chetumal. Na nog eens 60 km komt er een afslag. Sla rechtsaf richting Escarcega. Na 20 km staan de ruines van Kohunlich aangegeven. Sla hier linksaf. Vanaf daar is het nog zon 10 km over een grotendeels onverharde weg om bij de tempels van Kohunlich te komen. Vanaf Maya Luna is het ongeveer 2.5 uur om er te komen.

Combineer een bezoek aan Chacchoben of Kohunlich met een duik in het meer van Bacalar. Vertrek vanuit Maya Luna na het ontbijt en je hebt tijd om allebei de plekken te bezoeken. Een leuke dagtocht !