Maya temples of Chacchoben a nice excursion while staying at Hotel Restaurant Maya Luna Mahahual

Maya tempels van Chacchoben

adds by google

Wat te doen in Mahahual ? Excursies Mundo Maya

De Costa Maya maakt deel uit van de “Mundo Maya” (Maya Wereld); een regio die zich uitstrekt over Yucatan Schiereiland. En doorloopt via Belize om uiteindelijk te eindigen in Guatemala. De Mundo Maya telt een enorm aantal Maya sites, sommigen nog maar net ontdekt en blootgelegd. Hotel Maya Luna is een perfecte plek om een aantal van deze indrukwekkende sites te bezoeken. De Maya tempels van Chacchoben mag je niet missen. Inclusief heen en terugreis heb je er ongeveer een dagdeel voor nodig.

De Maya Tempels van Chacchoben.

Tijdens de klassieke periode van 250 A.D tot 900 maakte de Maya bevolking een enorme groei door. Vele nieuwe wijken steden werden gebouwd, waaronder Chacchoben. De meeste Maya tempels van Chacchoben zijn gebouwd tussen 300 ebn 360 A.D. In de Maya cultuur neemt mais een zeer belangrijke rol in. Niet alleen als voedsel. De Mayas geloofden ook dat hun goden mensen maakten uit Mais.

De tempels zijn nog niet zolang geleden ontdekt. En dus relatief nog onbekend bij toeristen. Tot op heden is slechts een deel van de site opgegraven. Men vermoed dat er nog residentiële en ceremoniële tempels onder de grond liggen. De omgeving van de site is heel mooi, omringd door jungle. Met enorme “Cohune” palmbomen en Mahogony bomen.

Wanneer kun je de Maya tempels van Chacchoben het beste bezoeken.

De site is open voor publiek sinds 2002. Sindsdien is het een populaire dag excursie geworden voor dagjes mensen die met een cruiseboot aan komen. We raden aan om de Maya tempels van Chacchoben te bezoeken op een dag dat er geen cruiseboot is. Met een beetje geluk ben je dan de enige bezoeker. En kun je er heerlijk rondslenteren, zonder iemand tegen te komen. Helaas is het tegenwoordig verboden om de ruïnes te beklimmen.
De site is iedere dag open van 8 uur a.m tot 5 p.m. Op zondag is de toegang gratis voor Mexicanen.

Hoe kom je van Mahahual naar de Maya tempels van Chacchoben.

Rijdt door het dorp van Mahahual. Sla af naar links en rijdt de 60 km terug naar de T kruising. Sla af naar links, richting Chetumal. Je komt door het dorpje van Pedro Santos. Daar verkoopt iedereen ananas langs de weg. Na plus minus 1 km kom je op een kruising waar je rechts af slaat, richting Merida. Rijdt nog zon 7 km door. Aan je linkerhand zie je nu de archeologische site van Chacchoben. In totaal zijn het 75 km vanaf ons hotel. Je doet er ongeveer 3 kwartier over.