Beautiful diving just in front of Hotel Maya Luna Mahahual beach resort, Mexico

Duikshops Mahahual

adds by google

Activiteiten in Mahahual: Duiken

Vlak voor het hotel ligt het “Meso-Amerikaanse Rif stelsel”. Na de Great Barrier in Australië is dit het op 1 na grootste levende rif in de wereld. Het wordt bewoond door een grote verscheidenheid aan koraal, sponsenen honderden verschillende soorten tropische vis. Om er maar eens een paar te noemen: de Butterflyfish, Angelfish en Parrotfish kom je vaak in grote scholen tegen. Andere vis die je met regelmatig ziet zijn de snappers, groupers en barracuda’s. Veel duikers hebben schildpadden gezien en roggen. En soms kom je zomaar een groepje dolfijnen tegen. (Voor een behoorlijk complete lijst met foto’s van vis, koraal, sponsen, algen, reptielen en schildpadden en dolfijnen:  Florent’s Guide To The Florida, Bahamas & Caribbean Reefs )

Kortom, de Costa Maya is echt nog een van de onontdekte paradijsjes voor duikers. Voor hotel Maya Luna en langs de gehele Costa Maya liggen enorm veel verschillende duikplekken. De diepte varieert van 3 tot 80 meter.
Verder uit de kust, zon 34 kilometer, ligt Banco Chinchorro.

Duikers hebben de keuze uit verschillende duikshops in en om Mahahual. Veel van onze klanten kiezen voor duikshop Gypsea Divers. De meeste bieden de mogelijkheid om je duik diploma (PADI) te halen. Aan het eind krijg je dan een internationaal erkend duik diploma. De meeste duikshops nemen kleine groepjes mee. Vaak ben je maar met 4 tot 6 personen. Van tevoren of ter plekke kunnen we je in contact brengen met een van deze duikshops. De meeste instructeurs spreken zowel Engels als Spaans. Sommige duikshops hebben ook instructeurs die Frans of Nederlands praten. Tijdens het hoogseizoen is het raadzaam om te reserveren.

Een paar duikshops organiseren ook een dagtocht naar Banco Chinchorro. Houdt er wel rekening mee dat ze een minimum van 6 mensen nodig hebben om de tocht door te laten gaan. Als het weer het toelaat, vertrek je s’ochtends rond 9 uur. Aan het eind van de dag ben je weer terug in Mahahual.

Kom naar de Costa Maya ! En ontdek al het moois dat de onderwaterwereld vlak voor ons hotel te bieden heeft!